Het spoor naar India

Het spoor naar India
Met de trein naar het verre oosten

Plannen met Google Earth (2)

28 August 2010, 23:55

Het eerste traject van de reis is in kannen en kruiken. De treinreiswinkel heeft me prima geholpen met alle treintickets en -reserveringen tot aan Teheran. De kaartjes kreeg ik deze week binnen, en ik ben meteen mijn reis gaan visualiseren in Google Earth. Voorpret is zo tof. Voor de geinteresseerden is hier mijn traject te downloaden (openen met Google Earth).

Op vrijdag 8 oktober vertrek ik ‘s middags van Rotterdam Centraal. Tweeënhalve dag later, vroeg in de ochtend,  zal ik de Sirkeci terminal van Istanbul binnenrollen. Om bij te komen van de lange treinreis trakteer ik mezelf op een mooi en luxe hotel, het “Empress Theodora”, dat ik via booking.com geboekt heb.  In het hotel zal mijn ticket voor de Trans Asia Express voor me klaarliggen. Ik heb een paar dagen om me in Istanbul te vermaken; woensdag 13 oktober, ‘s avonds laat, vertrekt de trein naar Iran. In ongeveer drie dagen zal deze me door heel Turkije naar Teheran brengen. Vanaf dat punt mag ik het allemaal zelf uitzoeken want verder is er nog niks gepland.

Ik moet natuurlijk wel zorgen dat ik Iran überhaupt binnen kom. De aanvraag voor het visum is de deur uit. Dit heb ik gedaan via Iran Silk Road, een Nederlands reisbureau dat voornamelijk in Iran actief is. Zij kunnen de Letter Of Invitation voor me regelen, waarmee ik in Den Haag het visum op kan halen. En dan de visa voor Pakistan en India nog. Ik hoop dat het lukt om een 6-maanden-visum te krijgen voor India; dit blijkt tegenwoordig wat lastiger, wegens regels die strenger zijn geworden. Maar vooralsnog ga ik er maar vanuit dat dit gewoon gaat lukken. En zo niet, dan toch!

Ik begin er ondertussen echt ontzettend veel zin in te krijgen. Wat begon als wilde droom, begint nu toch wel heel concreet te worden. Het gaat gewoon echt gebeuren!! Ik hoef nog maar drie weken te werken maar moet nog best wat zaken regelen en afwikkelen.  Maar in mijn hoofd zit ik eigenlijk al in de trein.

Comments zijn niet mogelijk.